CrossLoop


CrossLoop povezovanje:

Najprej zaženemo program CrossLoopNadzornik, torej oseba ki se želi povezati na drug računalnik potrebuje 12-mestno kodo ki se nahaja v polju 'Access Code'.Ko je koda vnesena kliknemo na 'Connect'.Oddaljeno namizje se mora prikazati v nekaj sekundah. Če se ne, potem je 12-mestna koda napačna.
Ko želite povezavo prekiniti kliknite na 'Disconnect' ki se nahaja v spodnjem desnem kotu.Kako nastaviti program da se lahko nekdo drug poveže na moj računalnik?

Najprej zaženemo program CrossLoopNadzorniku, torej osebi ki se želi povezati na vaš računalnik morate povedati 12-mestno kodo ki se nahaja v polju 'Access Code'.Nato kliknete 'Connect'.Pojavilo se bo novo okno ki bo spraševalo če osebi ×××××× dovolite dostop do vašega računalnika. Kliknite 'Yes' in vzpostavili boste povezavo.Povezavo lahko prekinete kadarkoli tako, da kliknete 'Disconnect' v spodnjem desnem kotu.


CrossLoop izmenjava datotek z oddaljenim namizjem

Ko ste enkrat povezani z oddaljenim namizjem kliknite na ikono mape ki se nahaja v spodnjem levem kotu.Datoteke lahko izmenjujete na dva načina in sicer:

- kliknete na ikono mape in odpre se vam windows brskalnik, kjer lahko izberete datoteke ki si jih želite izmenjati- Poiščete datoteke ter jih enostavno prenesete v CrossLoopKo storite eno izmed zgornjih funkcij, se vam bo odprlo okno 'CrossLoop: Send Files'. V oknu bo prikazano koliko datotek je že preneslo, ime gostitelja s katerim si datoteke izmenjujete in skupno velikost datotekGostitelj oz. oseba s katero se povezujete mora prenos datotek sprejeti. Ko jih sprejme, se bo izmenjava začela.Ko se bodo vse datoteke prenesle, se bo CrossLoop: Send Files okno zaprlo in prikazalo naslednje:Kako lahko sprejmem datoteke iz oddaljenega namizja?

Torej ko nam oseba ki je povezana na naš računalnik nekaj pošlje, se odpre naslednje okno:Kliknemo na 'Save' in izberemo mapo v katero bomo datoteke shranili.Takoj ko kliknete na 'Save' se bodo datoteke začele prenašati. Odprlo se vam bo naslednje okno kjer lahko vidite koliko datotek se je že preneslo ter njihovo velikost.Prenašanje datotek lahko prekinete kadarkoli s tem da kliknete na 'Cancel'. Če to storite, se vam bo odprlo novo okno ki vas bo spraševalo ali res želite prekiniti prenašanje. Če kliknete 'Yes' se bo prenos takoj ustavil. Če kliknete 'No' se bo prenos normalno nadaljeval.Če prenos prekinete se vam bo odprlo okno kjer morate klikniti 'Close'Lahko se tudi zgodi da mape ki jih prenašate na računalniku že obstajajo. Program vas bo vprašal če želite mapi združiti.Lahko pa se zgodi da obstajajo le posamezne datoteke. V tem primeru vas bo program vprašal če jo želite prepisati.
Crossloop – opazovanje oddaljenega namizja

Če želite vzpostaviti povezavo z oddaljenim namizjem in samo opazovati, morate obkljukati 'View Only' preden sprejmete povezavo.Lahko pa tudi spremenimo normalno povezavo v 'opazovanje' s pomočjo naslednjega gumba:Ko kliknemo na gumb, se bo na tipkovnico in miško postavil X, kar pomeni da računalnika ne moramo upravljati, torej lahko samo opazujemo.Če pa ikono kliknemo še enkrat, ponovno prevzamemo nadzor nad računalnikom.

CrossLoop – menjava nadzornika in gostitelja
Torej program ima tudi funkcijo da se nadzornik in gostitelj zamenjata. Torej če si nadzornik, se lahko zamenjaš v gostitelja kadarkoli. Potrebno je klikniti le naslednji gumb:Ko kliknete naslednji gumb, vas bo program vprašal če res želite predati nadzor gostiteljuNato bo moral tudi gostitelj sprejeti, da želi postati nadzornik