Navodila za namestitev programa Kaspersky Internet Security 2010


Namestitev Kaspersky Internet Security 2010:
- Shranite namestitveno datoteko ter jo poženite ko se prenese
- Ko se odpre namestitveno okno izberite 'Next >'
- Potrdite da se strinjate s pogoji uporabe
- Potrdite da želite sodelovati v Kaspersky Security Network
- Počakajte da se program namesti, nato vpišite aktivacijsko kodo oz. izberite 'Activate later' če kode še nimate
- Ko se licenca namesti kliknite 'Next >'
- Kliknite 'Next >' da program ustvari spisek zaupanih programov
- Kliknite 'Finish' da zaprete namestitveni program
- Posodobite virusne definicije programa


Podrobnejša navodila za namestitev:
Preden začnete z namestitvijo antivirus programa Kaspersky, se prepričajte da ste odstranili prejšnjo verzijo programa oz. druge antivirus programe. Tukaj je opisano kako se to naredi.
Probleme povzroča McAfee antivirus kajti se ne program se ne odstrani popolnoma. Tukaj si poglej kako se ga odstrani v celoti.

Najprej prenesite najnovejšo različico programa in jo shranite na vaš računalnik. Ko je prenesena, jo poženite.Ko se vam odpre naslednje okno:

- Express installation (priporočamo): Celoten program se bo namestil na računalnik in uporabljal vse osnovne funkcije ki jih priporoča Kaspersky Lab. Torej kliknite samo 'Next >'

- Custom installation (za napredne uporabnike): Izbirate lahko katere funkcije antivirusnega programa se bodo namestile in katere ne.Nato morate potrditi da se strinjate s pogoji za uporaboNato vas program sprašuje če želite sodelovati v 'Kaspersky Security Network'. To pustite obkljukano in kliknite 'Install'.Nato počakajte da se program namesti.Ko se nameščanje konča, boste morali vnesti aktivacijsko kodo.1.) Če kodo že imate, izberite 'Activate commercial license' in vnesite 20-mestno kodo.

2.) Če kode še nimate, izberite 'Activate later' in program boste lahko aktivirali kasneje.

Ko izberete ustrezno opcijo, kliknite 'Next >'

Če ste izbrali prvo opcijo, se vam bo prikazalo naslednje oknoPočakajte da se vam prikaže novo okno. Če vam izpiše 'Key file successfully installed' je licenca potrjena. Kliknite 'Next >'Kliknite 'Next >' in program bo ustvaril spisek programov ki jim bo dovolil normalno delovanje.Namestitveni program se je dokončal, Kaspersky Internet Security je uspešno naložen na vaš računalnik. Kliknite 'Finish'.Po namestitvi se bo v spodnjem levem kotu pojavilo opozorilo da virusne definicije niso posodobljene. Kliknite na 'Update now'. Program se bo začel posodabljati (traja približno 5 minut).