Navodila za namestitev programa Kaspersky Antivirus 2010


Namestitev Kaspersky Antivirus 2010:
- Shranite namestitveno datoteko ter jo poženite ko se prenese
- Ko se odpre namestitveno okno izberite 'Next'
- Potrdite da se strinjate s pogoji uporabe
- Potrdite da želite sodelovati v Kaspersky Security Network
- Počakajte da se program namesti, nato vpišite aktivacijsko kodo oz. izberite trial licence če kode še nimate in kliknite 'Next'
- Ko se licenca namesti kliknite 'Next'
- Kliknite 'Finish' da zaprete namestitveni program
- Posodobite virusne definicije programa

Podrobnejša navodila za namestitev:

Preden začnete z namestitvijo antivirus programa Kaspersky, se prepričajte da ste odstranili prejšnjo verzijo programa oz. druge antivirus programe. Tukaj je opisano kako se to naredi.
Probleme povzroča McAfee antivirus kajti se ne program se ne odstrani popolnoma. Tukaj si poglej kako se ga odstrani v celoti.

Najprej prenesite najnovejšo različico programa in jo shranite na vaš računalnik. Ko je prenesena, jo poženite.Ko se vam odpre naslednje okno:

- Express installation (priporočamo): Celoten program se bo namestil na računalnik in uporabljal vse osnovne funkcije ki jih priporoča Kaspersky Lab. Torej kliknite samo 'Next >'

- Custom installation (za napredne uporabnike): Izbirate lahko katere funkcije antivirusnega programa se bodo namestile in katere ne.Nato morate potrditi da se strinjate s pogoji za uporaboNato vas program sprašuje če želite sodelovati v 'Kaspersky Security Network'. To pustite obkljukano in kliknite 'Install'.Nato počakajte da se program namesti.Ko se nameščanje konča, boste morali vnesti aktivacijsko kodo.1.) Če kodo že imate, izberite 'Activate commercial license' in vnesite 20-mestno kodo.

2.) Če kode še nimate in ste priključeni na internet, kliknite na 'Activate trial license' in antivirusni program bo deloval 30 dni. Po 30 dneh se program nebo več posodabljal in nebo več deloval.

3.) Če nimate kode in niste priključeni, izberite 'Activate later' in program boste lahko aktivirali kasneje.

Ko izberete ustrezno opcijo, kliknite 'Next >'

Če ste izbrali eno izmed prvih dveh opcij, potem se vam bo prikazalo naslednje oknoPočakajte da se vam prikaže novo okno. Če vam izpiše 'Key file successfully installed' je licenca potrjena. Kliknite 'Next >'Namestitveni program se je dokončal, Kaspersky Antivirus je uspešno naložen na vaš računalnik. Kliknite 'Finish'.Po namestitvi se bo v spodnjem levem kotu pojavilo opozorilo da virusne definicije niso posodobljene. Kliknite na 'Update now'. Program se bo začel posodabljati (traja približno 5 minut).